Μόλις μια ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το Ξυλόκαστρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα Ελληνικό Κοσμοπολίτικο νησί. Πρόκειται για έναν προορισμό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη καθώς παρέχει πληθώρα επιλογών. Η αλήθεια είναι ότι μια αύρα από την δεκαετία του ’80 τυλίγει το δημοφιλές οικογενειακό θέρετρο της Κορινθίας κι αυτή οφείλεται εν μέρει στις παραθαλάσσιες πολυκατοικίες με τα εξοχικά διαμερίσματα των παραθεριστών και στις μέρες δόξας που γνώρισε πριν από τέσσερις δεκαετίες. Πίσω, όμως, από αυτήν κρύβονται ενδιαφέρουσες γωνιές, ωραίες παραλίες, ένα υπέροχο παραθαλάσσιο πευκοδάσος, αρκετά αξιοθέατα και πολλές ορεινές διαδρομές για να γεμίσουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Οι βόλτες ξεκινούν πάντα από την παραλιακή περαντζάδα, όπου τα καλοκαιρινά βράδια συναντιούνται όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, μεταξύ των απαραίτητων στάσεων για καφέ-φαγητό-ποτό.
Αυτό, όμως, που κερδίζει ανεξαιρέτως τις εντυπώσεις είναι το προστατευόμενο παραθαλάσσιο πευκοδάσος του Πευκιά, στο οποίο οι βοτανολόγοι έχουν καταγράψει περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά είδη φυτών. Τα χωμάτινα μονοπάτια του, που καταλήγουν όλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη θάλασσα, είναι ιδανικά για πεζοπορίες ή ποδηλατάδες νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα –εννοείται πως αυτές οι βόλτες καταλήγουν απαρεγκλίτως σε μια δροσιστική βουτιά στην ομώνυμη βοτσαλωτή παραλία μπροστά στο πευκοδάσος. Το πευκόδασος ενώνει το ανατολικό τμήμα της πόλης με τον οικισμό της Συκιάς ,όπου ήταν «κρυμμένο» το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού από το οποίο αντλούσε έμπνευση ενώ και ο Κώστας Καρυωτάκης έγραφε για «το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας».


Σε αυτό το μαγικό θα λέγαμε μέρος ο φίλος μας Κώστας αποφάσισε  με πολύ μεράκι και κόπο να δημιουργήσει τα Greponis Apartments. Ήθελε τα διαμερίσματα που θα έφτιαχνε να συνδυάζουν αρμονικά τη διαχρονική και τη μοντέρνα ομορφιά προκειμένου να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό για αυτό και μας εμπιστεύτηκε.

Αναληφθήκαμε αμέσως τον χαρακτήρα που ήθελε να δώσει ο Κώστας στα διαμερίσματα του. Το μυστικό λοιπόν βρισκόταν στον συνδυασμό του εργοστασιακού στυλ και της ηρεμίας και ζεστασιάς που δίνει το ξύλο στο χώρο. Το ξύλο και το τσιμέντο κάνουν ένα ωραίο ζευγάρι, εξισορροπώντας το ένα το άλλο. Το τσιμέντο μπορεί να κάνει μια μοντέρνα και τολμηρή δήλωση για την αισθητική σας και την διακόσμηση του χώρου σας πράγμα το οποίο μπορεί να εξισορροπηθεί από τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που εκπέμπει το ξύλο. Στον Κώστα προτείναμε Εταιρείες αξιόπιστες που τις εισάγουμε από την Ιταλία πολλά χρόνια καθώς ποτέ δεν μας έχουν απογοητεύσει.

Παρακάτω θα σας αναφέρω τις εταιρείες καθώς και τις σειρές πλακιδίων και Τεχνοτροπιών που χρησιμοποιήθηκαν στο Greponis Apartments:

Εταιρίες: FLAVIKER, LOVE TILES

Τεχνοτροπία: Πατητή Τσιμεντοκονία στα διαχωριστικά των μπάνιων και στις σκάλες.